ANWB Routeplanner

De routeplanner van de ANWB (in samenwerking met TomTom) heeft verschillende opties die je kunt bekijken op de kaart. De functies bestaan onder andere uit actuele verkeersinformatie, parkeren, tanken, treinstations, hotels en laadpalen. De laatst genoemde is handig voor de consumenten die in het bezit zijn van een elektrische voertuig. Met de ANWB routeplanner maak je eenvoudig een route met de auto, openbaar vervoer, fiets en wandelen. Wanneer je kiest voor een route met de auto worden de brandstofkosten berekent. Door op de kaart in te zoomen kun je het gebied verkennen. De kaart van de ANWB laat zien waar de files en de wegwerkzaamheden zijn, zodat je eventueel rekening kunt houden met je route. Plan een route van plaats naar plaats.


Hoe werkt de routeplanner van de ANWB?

In zijn basis werkt de ANWB routeplanner net als elk andere online routeplanner. Je geeft een start- en eindpunt aan en de route wordt gemaakt. Maar de routeplanner van de ANWB is meer. Zo vind je tank- en laadstations die beschikbaar zijn op je route en actuele brandstofprijzen. Campings, hotels en parkeermogelijkheden. Ook als je op vakantie gaat naar het buitenland is de routeplanner ideaal. Eventuele tolkosten tijdens je op vakantie naar Frankrijk of Spanje worden vermeld. Milieuzones en laadpunten in heel Europa.

Route plannen voor elektrische auto’s

De ANWB routeplanner krijgt steeds meer functies erbij. Zo is de routeplanner ook geschikt voor mensen met een elektrische voertuig. De routeplanner geeft aan waar de laadpalen te vinden zijn net als het type aansluiting en kilowatt. Mensen met een elektrische voertuig moeten vaak rekening houden met de beschikbare actieradius. Om je op weg te helpen heeft de routeplanner de functie waarbij je kunt ingeven wat je batterijpercentage is en waar je tussentijds kunt laden. Vooraf moet je een aantal gegevens invullen zoals het merk, model en uitvoering van de auto. En wat de batterijpercentage is bij je vertrek en het gewenste batterijpercentage bij je eindbestemming. Deze handige routeplanner van de ANWB geeft je informatie over de duur van de route en op welk adres je kunt opladen. Met één klik kun je een route berekenen naar de gewenste laadpunt.

ANWB routeplanner met fiets

Ga je er graag eropuit met de fiets? Ontdek nieuwe dorpjes en plaatsen met de ANWB fietsrouteplanner. De fietsrouteplanner van de ANWB geeft een uitgebreide routebeschrijving. Er zijn drie opties waar je uit kunt kiezen namelijk: kortste, weinig oponthoud of de snelste. Ook staat erbij wat de afstand is en hoelang je erover doet met de fiets.

Fietsrouteplanner gebruiken met de E-bike
De populariteit van de e-bike blijft groeien. Steeds meer mensen gebruiken de e-bike voor woon- en werkverkeer. Naast het maken van een route voor de auto of trein vind je nu ook de optie voor het plannen van routes voor de elektrische fiets.

Fietsknooppuntenplanner

Ken jij de nieuwe ANWB fietsknooppuntenplanner al? Met de fietsknooppuntenplanner maak je eenvoudig een eigen fietsroute. De routeplanner voor de fietsknooppunten werkt heel eenvoudig. Zoek op de kaart naar een plaats of adres. Klik op de knooppunten, aangegeven met nummers. Klik vervolgens een andere knooppunt om toe te voegen aan je route. Op deze manier maak je een eigen route en wordt de afstand automatisch berekend.

De alternatieven voor de ANWB Routeplanner
Tegenwoordig heb je tientallen online routeplanners die het eenvoudig maken om van A naar B te gaan. Welke routeplanner bij je past hangt af van je wensen. Zoek je naast de ANWB routeplanner een alternatief? Bekijk dan eens Google Maps of ViaMichelin. En als je een elektrische auto hebt raden we aan om de routeplanner van Tesla te proberen of de A Better Routeplanner.

De ANWB Onderweg app
Met de ANWB Onderweg app heb je als autorijder alles wat je nodig hebt tijdens je route. Zo heb je toegang tot actuele verkeersinformatie, route, parkeertarieven, laadpalen en meer. Onder de functie ‘Tank & Laad’ vind je alle tankstations, oplaadpunten en snelladers. Kies een tankstation of laadpunt en navigeer met één van navigatie apps op je telefoon. De ANWB laadpas geeft je toegang tot alle openbare laadpunten.

Ga naar: https://www.anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Veelgestelde vragen over de ANWB routeplanner
1. Hoe wordt de snelste en kortste route berekent?
De ANWB Routeplanner maakt gebruik van TomTom die berekent de route tussen twee punten. Er wordt rekening gehouden met de verkeersdrukte. Bij de korste route wordt gekeken naar de afstand die zo kort mogelijk is.

2. Kan je de routeplanner gebruiken voor elektrische auto’s?
Ja. Op basis van de eigenschappen van de voertuig wordt een route berekend. Daarnaast zijn er ook factoren als beschikbare laadpunten en laadsnelheid.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)